De Beste Walking Dinners

Ontbijt, hapjes, Lunch, buffet , high-tea, grazing tables, cocktails en veel meer

Bekijk ons assortiment

De lekkerste gerechten en menu’s die u in een handomdraai kunt bestellen. Keuze uit ontbijt, lunches, hapjes, BBQ’s, Diners, Desserts en nog veel…. veel meer De Beste Walking Dinners.

Event
Creation

Uw event van A to Z geregeld!  Fine Dining, Foodtrucks, Grazing Table’s, Walking Dinner of foodboxxen bijvoorbeeld. Alles gemaakt met passie, verse producten and a lot of love!

Dagelijkse catering

Dagelijkse catering voor uw bedrijf of instelling. Een gevarieerde lunch met smaak en nutriënten. Dat is waar uw medewerkers op zitten te wachten.

Een walking dinner is een populaire eetstijl die steeds meer mensen aanspreekt. Het is een unieke manier om te dineren waarbij de gasten verschillende gangen krijgen geserveerd op verschillende locaties. Een walking dinner biedt niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een sociale ervaring waarbij gasten kunnen genieten van het gezelschap van anderen terwijl ze verschillende gerechten proeven.

Hieronder vindt u een gedetailleerde uiteenzetting van het walking dinner, de voordelen ervan, en hoe u ervoor kunt zorgen dat het een succes wordt.

 

Wat is een walking dinner?

Een walking dinner is een informele manier van dineren waarbij gasten verschillende gerechten in kleine porties krijgen aangeboden tijdens een wandeling tussen verschillende locaties. Het is een informele en sociale manier van dineren, waarbij gasten niet aan één tafel hoeven te blijven zitten, maar in plaats daarvan kunnen rondlopen en van verschillende gerechten kunnen proeven terwijl ze praten met andere gasten.

 

Wat zijn de voordelen van een walking dinner?

 • Sociaal: Een walking dinner biedt gasten de kans om te socializen met anderen terwijl ze van verschillende gerechten genieten.
 • Flexibiliteit: Gasten kunnen rondlopen en van verschillende gerechten proeven, waardoor het een informele en ontspannen sfeer creëert.
 • Culinair: Een walking dinner biedt een scala aan verschillende gerechten die vaak zijn aangepast aan het thema of de stijl van het evenement.
 • Logistiek: Een walking dinner is gemakkelijker te organiseren dan een traditioneel sit-down diner omdat er minder tafels en stoelen nodig zijn.
 • Meer interactie: Een Walking Dinner biedt meer mogelijkheden voor interactie tussen de gasten, omdat ze vaak van tafel wisselen en elkaar op verschillende locaties ontmoeten.

  Meer variatie: Bij een Walking Dinner krijgen de gasten de kans om verschillende gerechten te proeven op verschillende locaties.

 • Gezelligheid: Een Walking Dinner is een gezellige en informele manier om te genieten van lekker eten en goed gezelschap..

Hoe organiseert u een walking dinner? 

Een walking dinner organiseren kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de grootte van het evenement en de beschikbare middelen. Hier zijn enkele tips om een succesvol walking dinner te organiseren:

 • Kies een thema of stijl voor het evenement: Kies een thema of stijl voor het evenement dat past bij de gelegenheid en de gasten die worden uitgenodigd.
 • Kies de locaties: Selecteer verschillende locaties waar het eten geserveerd zal worden en zorg ervoor dat deze op loopafstand van elkaar liggen.
 • Plan de gerechten: Plan de gerechten die op elke locatie worden geserveerd en zorg ervoor dat er voldoende opties zijn voor vegetariërs, veganisten, en mensen met voedselallergieën.
 • Stel een budget op: Bepaal van tevoren hoeveel je wilt uitgeven aan het evenement en houd hier rekening mee bij het kiezen van de locaties en gerechten.
 • Kies de locaties: Kies locaties die gemakkelijk te bereiken zijn en die voldoende ruimte bieden voor alle gasten.
 • Maak een tijdschema: Stel een schema op zodat de gasten weten wanneer en waar ze worden verwacht.
 • Kies de gerechten: Zorg ervoor dat de gerechten goed bij elkaar passen en dat er voldoende variatie is.
 • Houd rekening met dieetwensen: Vraag de gasten van tevoren of ze speciale dieetwensen hebben en houd hier rekening mee bij het kiezen van de gerechten.
 • Zorg voor voldoende drankjes: Zorg ervoor dat er voldoende drankjes zijn voor de gasten en dat er ook alcoholvrije opties beschikbaar zijn.
 •  

Tips voor het organiseren van een geslaagde walking dinner

Het organiseren van een walking dinner kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding kan het een onvergetelijke ervaring worden. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw walking dinner soepel verloopt:

Plan uw menu zorgvuldig
Het menu is de kern van uw walking dinner, dus het is belangrijk om er voldoende tijd en aandacht aan te besteden. Overweeg de smaakvoorkeuren van uw gasten en zorg ervoor dat u voldoende vegetarische en glutenvrije opties aanbiedt. Houd ook rekening met de seizoensgebondenheid en beschikbaarheid van de ingrediënten.

Bereid de gerechten vooraf
Om stress op de avond van het walking dinner te verminderen, bereidt u zoveel mogelijk gerechten vooraf. Maak een lijst van de benodigde ingrediënten en maak de gerechten vooraf, zodat u zich tijdens het evenement kunt concentreren op de presentatie en de gasten.
Zorg voor voldoende personeel
Het hebben van voldoende personeel is essentieel voor het soepel laten verlopen van uw walking dinner. Zorg ervoor dat er voldoende personeel is om de gasten te verwelkomen, de gerechten te serveren en de tafels tussen de gangen door schoon te maken.
Maak een duidelijk tijdschema
Een duidelijk tijdschema kan helpen om de avond soepel te laten verlopen. Maak een planning voor de aankomst van de gasten, de starttijd van het walking dinner en de tijd die nodig is voor elke gang. Dit kan u helpen om de avond goed te organiseren en ervoor te zorgen dat de gasten op tijd kunnen genieten van elk gerecht.
Overweeg de presentatie van de gerechten
De presentatie van de gerechten is net zo belangrijk als de smaak ervan. Zorg ervoor dat de borden mooi zijn opgemaakt en dat de gerechten er aantrekkelijk uitzien. Overweeg ook het gebruik van serveerschalen en andere decoraties om de presentatie van uw gerechten te verbeteren.
Vergeet de drankjes niet
Bij een walking dinner horen natuurlijk ook drankjes. Zorg ervoor dat u voldoende drankjes aanbiedt die passen bij het menu en de voorkeuren van uw gasten. Overweeg ook het inschakelen van een professionele bartender om cocktails en andere drankjes te maken.

Denk aan de muziek

De juiste muziek kan helpen om de sfeer te verbeteren tijdens uw walking dinner. Kies muziek die past bij de sfeer en het thema van uw evenement. Zorg er ook voor dat het volume van de muziek niet te hoog is, zodat de gasten elkaar nog steeds kunnen verstaan.

 

Hoe maak je een menu voor een Walking Dinner?

Een menu maken voor een Walking Dinner kan lastig zijn, vooral als je ervoor wilt zorgen dat de gerechten goed bij elkaar passen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van een menu:

Kies gerechten die goed bij elkaar passen: Kies gerechten die goed bij elkaar passen, zodat de smaken niet met elkaar botsen.

 

Zorg voor voldoende variatie: Zorg ervoor dat er voldoende variatie is in het menu, zodat er voor elk wat wils is.

Houd rekening met dieetwensen: Houd rekening met dieetwensen en zorg ervoor dat er voldoende vegetarische en glutenvrije opties zijn.

 

Zorg voor een balans tussen zwaar en licht: Zorg ervoor dat er een balans is tussen zwaardere en lichtere gerechten, zodat de gasten niet te vol worden.

 

Kies gerechten die gemakkelijk te eten zijn: Kies gerechten die gemakkelijk te eten zijn, zodat de gasten niet met onhandige gerechten hoeven te jongleren terwijl ze rondlopen.

 

Conclusie

Een walking dinner is een fantastische manier om een ​​elegant en informeel feest te geven. Door aandacht te besteden aan de details zoals het menu, de drankjes, de tafelopstelling en het entertainment, kun je ervoor zorgen dat de avond soepel verloopt en dat je gasten genieten