Catering bestellen

Wat is een walking dinner?

Rennend een broodje eten zou je natuurlijk een walking dinner kunnen noemen. In de letterlijke zin dan. Gelukkig is dat niet wat een cateraar of traiteur ermee bedoelt. Een walking dinner is een vorm van diner waarbij er geen zitplekken aanwezig zijn voor de gasten, zoals bij een buffet. Bediening komt langs met hapjes die gemakkelijk te eten zijn. Vaak zijn deze hapjes gepresenteerd op kleine boordjes, op spiesjes op in glaswerk. Belangrijk bij een walking dinner is dat de gerechten bij elkaar wél maaltijd vullend zijn. Dus een paar borrelhapjes kunnen we niet onder een walking dinner rekenen. Je kan verwachten dat er minimaal 4 gerechten van 100 a 125 gram voorbij komen.

Wat zijn de voordelen van een walking dinner?

Het grootse voordeel van de walking dinner is het sociale gedeelte. Omdat jouw gasten vrij zijn om te gaan en te staan waar zij willen tijdens het diner, is de kans veel groter dat iedereen elkaar even spreekt. Dat komt het evenement weer ten goed. Zeker als het bijvoorbeeld een kerstborrel of bedrijfsfeest betreft. Dan is het natuurlijk 1 van de doelen om een hechter team te worden.

Waar moet ik op letten als ik een walking dinner ga bestellen?

Zorg ervoor dat er altijd voldoende gerechten zijn om iedereens honger te stillen. De gemiddelde man eet 600 gram en de gemiddelde vrouw 550 gram. Het is dus van belang dat je de aantal grammen per gerecht vraagt aan uw cateraar. Vele vermelden dit er niet bij, maar 1 belletje moet voldoende zijn om er achter te komen.

Ook is het leuk om er voor te zorgen dat mensen per ronde keuze hebben uit vlees, vis en vega gerechten. Er wordt wel veel vaker voor een vlees gerecht gekozen dus maak bijvoorbeeld de samenstelling van gerechten als volgt. Voor de helft vlees gerechten, voor een kwart vis en voor een kwart vega.

Vraag in uw uitnodiging aan uw gasten of zij ruim van te voren hun allergieën en dieetwensen doorgeven. Zo kunt u dit tijdig met de cateraar bespreken en hoeft dit dus geen problemen a la minuut op te leveren. Heeft u veel gasten die bijvoorbeeld alleen halal eten? Overweeg dan om alle gerechten halal te maken en niet alleen de gerechten voor deze gasten. Dit scheelt chaos in de organisatie en de avond zelf en het creëert saamhorigheid. Iedereen eet immers hetzelfde.

 

Walking dinner

Hebben wij nog leuke ideeën voor de walking dinner?

Jazeker! Mix eens een walking dinner met andere cateringstijlen. Dan krijg je bijvoorbeeld de Walking High Tea. Iedereen krijgt thee en er komen heerlijke hapjes op schalen lang die u normaal geserveerd zou krijgen met een high tea. Dit zijn dus in het begin hartige hapjes, zoals mini-sandwiches en bijvoorbeeld een mini quiche. Later in het event komen de zoete hapjes langs. Stukjes brownie, tiramisu en scones. Vervang de thee door een paar goede glazen wijn en u heeft een Walking High Wine. Uniek en super leuk!

Hetzelfde kan u doen met een BBQ catering. Is het lekker weer buiten? Laat dan een buiten keuken plaatsen inclusief BBQ. De gerechtjes worden dan live voor uw neus klaar gemaakt en geserveerd in Walking BBQ style.


Bent u benieuwd naar een walking dinner? Wij leveren onze catering in heel Noord-Holland en Almere. Zo komen wij dagelijks in Amsterdam, Alkmaar, Zaandam, Purmerend, Haarlem, Aalsmeer en Hoofddorp.

Bestel hier uw catering

Lunch catering bestellen
High Tea catering bestellen
Borrelhapjes-2
Buffet bestellen
BBQ catering bestellen
partycatering bestellen
cocktails bestellen