Food facts - 8 rare weetjes over eten

1. Seks of bacon? – Meer dan vier op de tien Canadezen kiezen bacon over seks. Wat kies jij? Dat blijkt uit onderzoek van vleesproducten Maple leaf foods. Uit het zelfde onderzoek bleek dat 23 procent van de vrouwen niet wist of haar partner meer van haar houdt of van bacon. Moeten we dit onderzoek met een korreltjes zout nemen? Wij denken van wel!

 

2.  Space pizza – Paolo Nespoli is een astronaut uit Italie en zat in 2017 in ruimtestation ISS. Toen hij vertelde dat hij pizza’s ongelofelijk mistte, stuurde de NASA een pakket op met pizzabodems, tomatensaus en peperoni. Bekijk hier het filmpje hoe zij een pizza party gaven in de ruimte. Bekijk hier de footage van de pizzaparty!

 

3. Favoriete toppings – Volgens Domino’s Pizza zijn dit de meest polulaire pizzatoppings in de volgende landen: India; Gepekelde gember, gehakt en tofu,
Japan: inktvis, octopus en Mayou Jaga,
Brazilië: Groene erwten,
Rusland: Mockba, wat een combinatie is van sardines, tonijn, makreel, zalm en ui
Frankrijk: Flambee met bacon, ui en verse crème.

 

4. Giftige kogelvis – De wilde vis, die zich opblaast bij gevaar, wordt giftig door zijn voeding. Door het eten van bepaalde garnalen, die op hun beurt weer een specifieke soort alg eten, maakt de vis tetrodotoxine aan. Een stof die zo giftig is dat hij dodelijk is voor de mens. Om die reden is de handel en het serveren van de vis voor de wet verboden in veel landen, zo ook in Nederland. De tetrodotoxine bevindt zich in de lever van de kogelvis. Het verwijderen hiervan is zo’n specifiek werkje, dat enkel getrainde chefs de vis zonder gevaar kunnen bereiden – en zelfs dit gaat in Azië nog weleens mis. Japan is een van de weinige landen waar de vis al een tijd lang wél legaal is, maar waar chefs jaarlijks een streng examen af moeten leggen om met pufferfish te mogen werken.

 

5. I Love pizza – Die Amerikanen houden zeker van hun pizza. Zij eten ongeveer 100 hectare pizza per dag of ongeveer 350 slices per seconde. Er zijn ongeveer 61.269 pizzeria's in de Verenigde Staten.

 

6. Ketchup als groente – Ketchup was in de tijd dat Reagan president was officieel een groente in de U.S.. Waarom überhaupt? Scholen moesten zich voldoen aan strengere eisen omtrent de lunch die ze aan de leerlingen voorzagen. Omdat makkelijker aan die eisen te kunnen voldoen, maakte zij van Ketchup een groenten.

 

7. Appels en peren, ehh bananen. – De wereld bevat meer dan 10 duizend soorten appels. Dat betekent dat, als je elke dag een appel eet, je minstens 27 jaar bezig bent om ze allemaal te proeven. MAAR! De wereld heeft maar een paar soorten bananen en er wordt er slechts één verkocht in de westerse landen. Benieuwd hoe dit kan? Bekijk dit filmpje. 

 

8. Frikadel of frikandel? – Hoe je het spelt maakt niet uit; dat mag allebei. De snack die in Nederland het meest populair is, is al jaren de frikandel! Circa 34% procent van alle snacks die worden bestelt is een frikandel. Gevolgde door de nummer 2, de loempia en 3, de kroket.

Bestel hier uw catering

Lunch catering bestellen
High Tea catering bestellen
Borrelhapjes-2
Buffet bestellen
BBQ catering bestellen
partycatering bestellen
cocktails bestellen