fbpx
Deel dit bericht:

Mhhh azijn drinken! Naja, niet puur, maar azijn in cocktails. Deze recepten zijn zeker het proberen waard!

Wij moeten er niet aan denken; een paar slokken azijn naar binnen werken. Je keel verkrampt van het zuur en je trekt de meeste gekke bekken. Maar doen andere het wel? Het antwoord is ..... Jazeker! De nieuwe hype is om azijn in cocktails te verwerken. Het schijnt ongelooflijke lekker te zijn...

Al langer een fenomeen in Japan

In Japan is het bedrijf Osuya momenteel een begrip aan het worden. Een frisdrank die zonder kunstmatige producten wordt gemaakt geheel op basis van azijn. De Japanse azijn dranken, die zij shrubs noemen, is een siroop, met fruit, suiker en azijn. Met wat specerijen creëren ze diverse smaken voor de verkoop in hun Japanse winkel. Al is het geen nieuw product. Enkele honderden jaren geleden werd azijn al gebruikte om fruit te conserveren.

Hoe is het gebruik van azijn in cocktails ontstaan?

Ook in Nederland wint azijn terrein bij de mixology (De kunst van de cocktail pairing). Jawel, de mojito's zijn allang niet meer in en maken ook hier ruimte voor shrubs. Oil & Vinegar verkoopt tientallen soorten zoete azijn die zijn te mengen met spa rood tot een heerlijke frisse drank! Heb jij ooit van watermeloen azijn gehoord? Nou.... Zij hebben het en wij kunnen eerlijk gezegd niet wachten om het te proberen. Oil & vinegar hebben samen met Tess Posthumus, Nederlands beste vrouwelijke cocktailshaker, deze cocktail ontworpen en op de kaart gezet.

Wil jij thuis ook proberen om een Cocktail met azijn te maken? Hieronder vind je 2 recepten, waar wij zelf erg enthousiast over waren.

De Aloha Shrub en Mayan Shrub werd ontwikkeld door de Nederlandse Tess Posthumus.,

Ingrediënten:

  • 45 ml wodka
  • 45 ml kokoswater
  • 10 ml triple sec
  • 20 ml passievruchtazijn
  • 5 ml ananassiroop
  • sinaasappelschil
  • ijsblokjes

Aloha Shrub!

Zo maak je het: meng alle ingrediënten behalve de sinaasappelschil in een (cocktail)shaker gevuld met ijsblokjes. Neem een martiniglas en giet de cocktail door een zeef in het glas. Garneer met de sinaasappelschil en eventueel met een eetbaar bloemetje.

Ingrediënten:

  • 45 ml bruiswater
  • 10 ml Aardbei Azijn
  • 5 ml suikersiroop
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • Takje basilicum
  • Aardbei
  • Fijngemalen ijs

 

The Mayaan Experience 

Deze shrub met de zoetfruitige smaak van aardbeienazijn is een heerlijke alcoholvrije dorstlesser! Echte zoetekauwen voegen naar smaak nog wat suikersiroop toe, maar dankzij de rijke hoeveelheid natuurlijke fruitsuikers is dat geen must.